Slö-dag

Slö-dag = Amma, Byta blöjor, Mysa, ta hand om hunden och bara ta det soft! Det ska jag göra idag och inte mkt mer, kanske tar en promenad för att röra på fläsket lite grann för de behövs..

Igår tog jag å Malin iaf en lång prommis ute på Alnö, det under lättar värkligen när man är två.. Det är betydligt mkt roligare då man kan prata med någon samtidigt!

just nu är jag FB nörd och spelar spel och lyssnar på Nomie när hon sitter i baby-sittern å pratar lite <3 Jag älskar att höra det!


Nomie <3

Vad heter ditt barn? Anna Nomie Överholm Wilje

När var du beräknad att föda? BM sa 23 på första besöket, UL sa 24 Maj

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?  Jajjamen prick säker dam kom på utsatt datum den 24 maj

Hur stor var barnet vid födseln? Hon vägde 3592 gram och var 49 cm. Helt perfekt!

Hur lång tid tog förlossningen? Från det vi kom in till BB så tog det 8,5 timmar

Tog du någon smärtlindring?
 Ja för tusan! Först tog jag lust gas men när den sluta hjälpa så tog jag ryggbedövning.

Är du tillsammans med barnets pappa? ja

Var barnet planerat? Nej inte direkt men det är det bästa vi någons sin har gjort!
 
Tog ni reda på könet? Nej! Ville att det skulle bli en Suprice och det blev det då jag nästan var säker på att det var en liten kille som skulle komma ut.

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön? Pojke

Hur lång tid tog det för er att bli gravida? Var inte planerat så det var en överraskning när jag plussade..

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? vi hade några namn men bestämde det när hon hade kommit ut vi valde mellan Moa och Nomie

Hade du en svår graviditet: Nä inte precis, illa mående den första perioden men den gick över. så jag ska vell inte klaga.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Haha nje jag tror det räcker med ett barn för min del!

Har du fått några bristningar? Jajjamen hur många som helst! Men va tusna fick ju världens bästa dotter i utbyte så det är ingen big deal!

Var du nervös inför förlossningen? Nä inte så värst, det var vell mest själva smärtan jag var nervös över att jag inte skulle klara av men det var ju bara att bita ihop och trycka!! och SMÄRTLINDRINGEN var UNDERBAR!
 
Hur reagerade du/ni när du plussade? Det var blandade känslor! Men Helt klart väldigt väldigt Glad! 
 
Hade du några cravings?  ALLT!! Mat och gotta var det ända som fanns i mitt liv under 9 månader!

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid? Jadu det tog ett tag men när man knappt tog sig ur sängen eller upp i från soffan så var det ganska tydligt!

Hur mycket gick du upp i vikt? Ja en hel del skulle tippa på att det var mellan 25-30 kg!! Men vafan ska man bli fet så ska man vell bli fet på riktigt!

Hur länge ammade du? Nomie är 9 veckor nu och jag ammar fortfarande

Vem är barnet mest likt? Ja inte är det brevbäraren iaf, hon är andreas upp idan men hon har iaf min näsa och mina tår ;)

Vad är det bästa med att ha barn? Ja det är svårt att sätta fingret på men det är helt underbart att få det där tandlösa leendet och det söta små svaren när man pratar med henne!

Vad är det sämsta med att ha barn? Inget det är helt underbart! Det är en förändring man inte kan beskriva! Men man får ju göra sina uppoffringar men det är lätt värt varenda uppoffring! Det ända som krävs är lite fantasi så klarar man det mesta som man gjorde innan.

Är ditt barn döpt? Inte än men det är vell på G iaf =)

Hur gammal är barnet nu? 9 veckor!


7 veckor

7 veckor! 7 underbara veckor som har ruast fram! Lillfisan har ju precis kommit tycker jag men det har gått 7 veckor nu det är ju inte så mkt med tanke på hur länge man lever! Men på något underligt sätt så känns det som om hon alltid har varit hos oss! Mkt konstigt! Jag älskar att vara mamma visst känner man sig trött ibland å så men nu när man pratar med nomie så skiner hon upp i ett leende och allt runt omkring en bara försvinner! Man blir så varm i hela kroppen!! <3<3<3Är trött i kroppen idag, vet inte riktigt varför men det känns inte helt okej. Men idag så var vi iaf tvugna att besikta bilen för tredje gången! Bytte den där jäkla lamphållaren till bakljusena och inte fungerade broms ljuset ändå!!! visade sig vara en kabel som var glapp efter många olika försök! Så nu fungerar det MEN nu har jag halva instrumentpanelen i BAKSÄTET!!

Kram


Min lilla ål

Ja jag har en liten ål! Ålens namn är Nomie. Hon ligger i sin säng på mornarna och ålar runt så hon lägger sig på tvären i sängen och sticker ut små fötterna genom spjälorna hehe mammas lilla Ål! Inatt så somnade vi vid 12 tiden och nomie vaknade inte förens kl 8! Så härligt att få sova 8 timmar i sträck! Men när räknas det som att de har sovit en hel natt? 6 timmar 7 timmar 8 timmar 9 timmar???

Fredag 9 Juli

Sitter nu hemma efter en dag på staden, var och kollade på strong man tävlingarna nere på GF. Jävlar va tungt de lyfter! Riktiga berg till karlar kan man lätt säga!! Men de är tufft tycker jag. Men ajj ajj vad jag brände mig! Men är man dum och inte tar på sig solskyddsfaktor så är man..

Igår så tog jag med mig nomie och kompis på en promenad hem ifrån oss till andreas mamma och pappa. Skulle tippa på att de är ca 5 km och det tog mig en timma och tio minuter att gå! Men jag fick sådana jäkla skav sår av mina skor så jag fick gå ca 3 km utan skor och då var det de mesta på grus väg så jag kunde inte precis hålla samma tempo som jag hade ifrån början. Men jag kom ju fram iaf!

Ikväll så vet jag inte riktigt vad som händer. Men något roligt hoppas jag men jag skulle nöja mig med att bara vara hemma och mysa oxå! Men de är ju så fint väder så någe roligt borde man ju kunna hitta på =)

Nomie mamma älskar dig <3<3<3

Onsdag

Vädret är underbart idag! Har legat ute isolen en stund men jag blir så rastlös så de blev ingen lång stund å de är vell bra det med så jag inte bränner mig som jag nästan alltid gör! Men man ska ta det lungt med solen!

Dagens Schema!
1. Handla peltor kåpor till Nomie
2. BVC kl 15.30
3. Till Marie-Sofi som är så gullig å bjuder oss på hennes fest
4. Förhoppnings vis en sväng till GF

Tisdag

Jaha då har den här dagen gått den med. Dagarna bara rusar förbi känns det som.. Idag så har vi varit ute och gått med Malin å Jenna i granloholm. Fick uppleva lite gammla minnen då vi gick en sväng på värnersborgs vägen där jag har bott för många årsen =)Det har ändrats en del där men de mesta såg ut som det gjorde då.
Imorgon blir det läkar besök på BVC.
Och min Varböld ser mkt bättre ut redan och gör inte alls lika ont! Tack och lov för det. Hoppas bara på att de fortsätter att läka bra =)
Nä nu ska jag ge lill-busan kvällsmålet sedanblir det sägen!

Kram kram

Måndag

Måndagen är snart slut å det har varit en härlig och varm dag. Idag så har jag färgat håret men det blev bara ut växten och lite upp fräschning av slingorna men jag har lust att göra fler slingor och ljusa upp håret lite mer =) Och medans jag färgade håret så fick nomie vara hoss hennes farmor =) Jag lyckades iaf vara borta i 2-2,5 timmar sedan längtade jag för mycket efter lill skruttan min men jag måste ju lära mig att läma bort henne ibland. Vill ju inte bli en sådan där fjant mamma som inte kan lämna bort sitt barn. Nomie vet jag har det bra hos farmor så de är jag trygg med de är bara jag som är fjantig =P HAHA

igår så var jag på sjukan.. de var en lite mindre trevlig upplevelse.. Jag fick ungefär som en finne för ca en vecka sen på vårtgården men jag sket i den och tyckte att den skulle gå bort av sig själv men den bara växte å växte å blev som en böld. Så Nomie kune knappt äta och det gjorde så jäkla ont! Så då tömde jag den på var igår! Och det var jätte mkt var! JÄTTE äckligt! Men nu är det betydligt mkt bättre. Nomie äter nu några mål på flaska då jag pumpar ut från de bröstet =) Och det fungerar hur bra som helst.

Bild inlägg

Trött tjej efter middsomarfirande uppe på norraberget

- nej mamma sluta kikla la mig!!- Men Slutar du inte nu mamma så knockar jag dig!!Barnvagns-rally på Birsta med Malin!


Torsdag

Jag är hel snurrig äre torsdag idag?? Har onsdag.. Men det blir vell så när man är ledig hela dagarna alla dagar =) Men jag längtar faktiskt lite till min kära mack oxå! Saknar alla trevliga arbetskamrater! och alla de lustiga/knäppa/trevliga till och med de sura kunderna! Men vill vara hemma med min älskade skrutta ett tag till!

Nu sitter vi här å väntar på att andreas ska komma hem, jag sitter å skriver en inköpslista tills imorgon då jag ska stor handla mat och nomie sitter i babysitern i sin söta I <3 DAD body och hon ska snart ha lite käk sedan tror jag att vi byter kökssoffan mot sängen och väntar på herrn där ist om han inte har kommit hem innan =)

(imorgon så ska jag försöka ta mig i kragen å lägga  upp lite bilder, vill ju visa i bild vad jag gör under dagarna)

RSS 2.0